Η Ιστορία του Σχολείου μας

Το Δοκιμαστικό Σχολείου Έπαφου δημιουργήθηκε το <strong>1985</strong> με στόχο την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών της περιοχής των Αμπελοκήπων. Την ανάρτηση του σχολείου ανέλαβε στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ύστερα από εισήγηση του Δήμου Αθηναίων. Η αρχιτεκτονική μελέτη και η επίβλεψη της εκτέλεσης όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου αναλήφθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρώτα χρόνια λειτουργίας του 1985-1990 συστεγαζόταν στο ίδιο κτήριο με το 3ο Δοκιμαστικό Σχολείο Έπαφου. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του σχολείου υπήρχαν περίπου εξακόσιοι μαθητές και γύρω στους τριάντα καθηγητές. Υπήρχαν δεκατέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Αργότερα, προστέθηκαν κι άλλες αίθουσες διδασκαλίας και συμπληρωματικές κτιριακές εγκαταστάσεις όπως η αίθουσα πολλαπλής χρήσης, ο στίβος και οι χώροι στάθμευσης στη βόρεια και νότια είσοδο του σχολείου. Έτσι δημιουργήθηκε ένα τμήμα της Α΄τάξης, ένα τμήμα της Β΄τάξης και ένα της Γ΄τάξης. Ο πρώτος Γυμνασιάρχης που τοποθετήθηκε στο σχολείο ήταν ο κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μαθηματικός πολύ ικανός και φωτισμένος.

Το 1990 το κτίριο ανακαινίστηκε και χτίστηκαν δύο επιπλέον κτιριακές μονάδες για να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής. Το 3ο Δοκιμαστικό Σχολείο Έπαφου που συστεγαζόταν μεταφέρθηκε σε διπλανές κτηριακές μονάδες και πλέον στο κτήριο του σχολείου στεγάζει μόνο τους μαθητές του23ου Δοκιμαστικού Σχολείου του Έπαφου.

Το 2000 ανακαινιστήκαν τρείς αίθουσες μας για τη δημιουργία εργαστηρίου Χημείας, Πληροφορικής και Γυμναστηρίου τα οποία και περιείχαν τον καλύτερο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία τους.

Το 2003 το εργαστήριο της πληροφορικής εξοπλίστηκε με 25 νέους υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Από την αρχή της δημιουργίας του σχολείου, υπήρχε αίθουσα εκδηλώσεων, γήπεδα καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης τα οποία ανακαινίστηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου το 2004.

3η Λυκείου 1985
Αίθουσα Εκδηλώσεων 1990
Πρόσοψη Σχολείου 1985
3η Λυκείου 1985Αναμνηστική Φωτογραφία από την αποφοίτηση των μαθητών της 3ης Λυκείου το πρώτος έτος λειτουργίας του σχολείου μας


Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 63
Χθες13
Τη βδομάδα 91
Προηγούμενη βδομάδα 283
Το μήνα 655
Προηγούμενο μήνα 1301
Σύνολο 99656
Χρήστες 0
Επισκέπτες 57